Folii omologate – intrebari frecvente

 

Dupa aplicarea foliei auto trebuie sa merg la RAR pentru a le inscrie in talon?

Nu trebuie sa mergeti  la RAR sau la politie. Intre folie si geam vor fi lipite timbre cu nr. cert. RAR, transparenta foliei, respectiv datele firmei care l-a aplicat. Veti primi Certificatul de Conformitate RAR si Garantia lucrarii. Aceste acte trebuie sa le purtati in masina pentru a le putea prezenta in caz de control, sau daca vi se cere cu ocazia verificariilor tehnice.

 

Actele care le eliberati sunt valabile si in afara granitelor?

Da, sunt perfect legale, deoarece Romania a preluat legistatia Uniunii Europene in aceasta privinta.

 

Ce fel de folii se monteaza la dvs?

Montam doar folii omologate de RAR. Nu montam folii din piata, benzinarii, magazine de piese care nu prezinta Certificate de Conformitate RAR si Garantia producatorului. La Detail Protekt se monteaza doar folii marca LLumar produse in SUA.

 

Cat timp dureaza sa aplic folie auto pe geamuri?

La Detail Protekt aplicarea foliei auto dureaza in jur de 2 ore, in functie de complexitatea masinii nefiind necesara demontarea panourilor de usi.

 

Noaptea se vede din masina afara?

Foliile LLumar ofera o vizibilitate foarte buna din interior catre exterior chiar si in conditii minime de lumina. Si prin acest lucru se diferentiaza de competitorii sai.

 

Folia are şi efect antiefracţie?

Da. Folia are în compoziţie şi un strat antiefracţie, care face dificilă spargerea geamului. De asemenea, dacă geamul se sparge, folia împiedică împrăştierea cioburilor.

 

Folia nu dauneaza dezaburizatorului lunetei?

 Foliile auto nu dauneaza dezaburazotorului, din contra, il protejeaza. Folia aplicata apara firele de intrerupere in cazul in care luneta este curatata pe verticala (cum de altfel nu e recomandat). Iar “arderea” foliei pe langa rezistente nu se intampla deoarece folia rezista pana la 200 de grade Celsius, pe cand firele abia daca se incalzesc la 30-40 de grade, dezaburirea va lucra la parametrii sai normali.

 

Pe parbriz se pot aplica folii?

Se poate monta doar un parasolar pe partea superioara a parbrizului. Legal, nicaieri in lume nu se aplica folie pe parbrizul masinii indiferent de transparenta.

 

Care este diferenta dintre foliile LLumar si foliile care se vand in comert?

 Procesul de omologare RAR presupune examinari severe, iar foliile care se vand in comert au o calitate atat de indoielnica incat este imposibil sa treaca aceste teste de omologare. La aceste folii pigmentul este doar in adeziv, stratul absorbant UV nu exista,  la fel nici stratul de anti-zgariere. Aceste folii nu ofera protectie termica si nici protectie  impotriva razelor UV, motiv pentru care se decoloreaza rapid. Folia in sine este atat de subtire incat termocontractarea  pe geamuri curbate este imposibila.

 

De ce foliile sunt mai bune decat geamuri fumurii din fabrica?

Avantajele foliilor Llumar fata de geamurile colorate in masa consta in siguranta care ofera prin retinerea cioburilor in caz de spargere. Optiunea geamuri fumurii se poate comanda doar la modele de top este mult mai costisitoare decat foliile Llumar montate de Detail Protekt. In cazul spargerii geamurilor, procurarea celor colorate in masa este mult mai greoaie decat a celor simple. Un alt avantaj este ca va puteti colora geamurile in masura in care dvs. doriti (mai inchis sau mai deschis), si in nuanta in care doriti

 

Cum sunt colorate geamurile fumurii din fabrica?

Autovehiculele livrate de producator cu geamuri fumurii sunt geamuri colorate in masa, nu au folie si nu sunt ionizate. In cazul in care nu sunteti multumiti de intensitatea culoarii acestor geamuri, ele se pot inchide si mai mult aplicand un strat de folie.

 

Pot da jos folia auto?

Este posibil şi vă recomandăm să vă adresaţi în această situaţie centrului nostru pentru a nu zgaria geamurile sau intrerupe dezaburirea lunetei, unde această procedură va fi efectuată în condiţii de maximă siguranţă.

 

Daca e frig afara, se pot aplica folii?

Da, noi putem aplica folii auto indiferent de temperatura exterioara pentru ca geamurile infoliate sunt supraincalzite, uscate in totalitate, neexistand posibilitatea inghetarii apei ramase sub folie.

 

Se dau fetele de usi jos in timpul procesului de aplicare a foliei auto?

NU.La centrul nostru folia se monteaza direct pe geam(nu se dau fetele de usi jos) iar luneta se monteaza dintr-o singura bucata.

 

Ce se intampla daca vreun geam infoliat se sparge?

 Va prezentati la atelierul nostru – daca se poate cu actele eliberate de noi cu ocazia montarii foliilor – si va vom aplica aceeasi tip de folie care o aveati inainte de accident.

 

Am voie sa aplic folie foarte inchisa pe geamurile masinii mele?

Pe geamurile laterale spate si pe luneta poti sa aplici folie oricat de inchisa, cu conditia sa fie omologata RAR. Nu la fel se intampla si cu geamurile laterale fata.

 

Bine, vreau să-mi montez şi eu folie. Ce trebuie să fac?

Puteţi suna la numerele de telefon 0763 75 99 66 sau  0768 00 11 65  pentru a stabili o programare la atelierul din zona Filaret  pe strada Fabrica de Chibrituri nr 13 sector 5, Bucuresti. Lucram si in week-end!